به گزارش خبرگزاری «حوزه»، بررسی «مراتب قرائت قرآن کریم» پیش از ظهر امروز در نشستی علمی با حضور حجت الاسلام معرفت دبیر علمی، حجت الاسلام والمسلمین شهیدی مدیرگروه علوم و فنون قرائات و دکتر پارچه باف دولتی استادیار گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه مذاهب اسلامی در مجتمع عالی امام خمینی(ره) برگزار شد.
در این مراسم ، حجت الاسلام والمسلمین معرفت در سخنانی در دفاع از رد نظریه قرائت تحدیری، ابراز داشت: از نظر شیعه فقط قرائت تحقیقی وجود دارد؛ حدر به مفهوم قرائت قرآن با سرعت زیاد است و در تمام احادیث شیعه فقط یک مورد کلمه حدر وجود دارد آن هم برای اقامه است و در زمیه قرائت قرآن حدر وجود ندارد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین شهیدی مدیرگروه علوم و فنون قرائات در پاسخ به نظریه دبیرعلمی جلسه مبنی بر اینکه اه لبیت(ع) قرائت تحدیری را رد کرده اند، گفت: منظور اهل بیت(ع) این است که قرائت با شتاب قرآن کریم منطقی نیست، چرا که ممکن است سبک شمرده شود.
وی تاکید کرد: علمای قرائت می گویند ترتیل رکن اساسی قرائت است و اگر کند، باشد عنوان تحقیق دارد و اگر تند باشد حدر نام گذاری می شود.
دکتر پارچه باف دولتی عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی نیز با بیان اینکه اگر اصول قرائت همراه با تلفظ صحیح و رعایت تجوید صورت گیرد قرائت تحقیقی عنوان می گیرد، اظهار داشت: اگر علاوه بر اصول قرائت تحقیقی، القای معانی نیز دخیل شد، در این صورت قرائت ترتیلی عنوان می گیرد.
انتهای پیام/313 /33